Se vores historie her

2017 Mindre Materiale, Mere Mening

NOVA5 får i 2017 ny identitet, ny hjemmeside og nye partnere da NOVA5 arkitekter og OP arkitekter sammensmelter aktiviterene i et helt nyt NOVA5. Det bedste fra to verdner forenes under fælleserklæringen: "Mindre materiale, Mere Mening" - smukt symboliseret af et enkelt back-to-basics logo.

2016 Nye tider - Nyt stadion

Da Lars Vind Scheerer vælger at udtræde i 2016, efterfølges han af Arkitekt og skoleekspert Susanne Andersen. Samtidig indgår Jennifer Dahm Petersen og Niels Lund Petersen i ledelsesgruppen med ansvar for henholdvis kommunikation og konkurrencer. Den nye konstellation får øjeblikkelig succes, da NOVA5 vinder konkurrencen om Nyt Stadion Helsingør. Ved et lykketræf rykker FC Helsingør kort tid efter op, så vi nu tegner Superliga-stadion!

2016 BUILD Award

Langelinieskolen nomineres til Årets Byggeri 2016, Vibenshus Skole nomineres til Årets Skolebyggeri 2016 og vinder den britiske BUILD Award for Best Nordic Sustainable Transformation 2016.

2015 N5VA rykker

Firmaet flytter fra mørke lokaler i indre by til lyse lokaler i Østerbros Klimakvarter med Danmarks største taghave ØsterGRO som overbo. Samme år modtager N5VA eksportstøtte under Udenrigsministeriets Vitus-program, og åbner afdeling i den livlige Londonbydel Camden.

2012 Et skridt op 

Med vinderprojektet til det 17.000 m² store Campus Bornholm med CUBO arkitekter træder NOVA5 et skridt opad på skoleskalaen.

2012 Farveprisen

Nørrebro Park skole tildeles den eftertragtede Farveprisen 2012 for sin grafik og velafstemte farvesætning, udført i samarbejde med kunstner Malene Bach.

2011 Generationsskifte

Et løbende generationsskifte indledes da Hanne Vinkel Hansen og Thomas Dahl indtræder som partnere og løbende overtager ejerskab og daglig ledelse. I de efterfølgende år suppleres den nye ejerkreds med Claus Gade og Lars Vind Scheerer.

2009 Ny direktør

Hanne Vinkel Hansen indtræder i 2009, efter et par år i ledelsen, som firmaet direktør.

2006 Nyt logo

Firmaet får nyt logo med integreret femtal og ny kulørt farveprofil.

2005 Kolding Kommunes Bygningspræmiering

Det markante gulstensbyggeri Teglgården i Kolding, som består af seks bygninger med ældreboliger, ungdomsboliger og fælleshus omkring et fællestorv præmieres i 2005 af kommunen.

1996 CASA NOVA

NOVA5 vinder i 1994 konkurrencen ”Proces- og produktudvikling i byggeriet” udskrevet af Erhvervsfremme Styrelsen og Boligministeriet for at øge produktiviteten i byggeriet og styrke tværfaglige samarbejdsformer. Med byggesystemet CASA NOVA er NOVA5 i konsortium med Skanska og COWI frontløbere for innovation af træbaseret byggeri. Etagehusene med bærende konstruktioner i træ bliver populære og opføres i Herning, Hørsholm, Odense, Ballerup, Kolding, Randers, Viborg, Silkeborg og Aalborg. På baggrund af CASA NOVA ændres Bygningsreglementet, så man i dag kan opføre boligbyggerier af brandbeskyttede trækonstruktioner i op til fire etager.

1995 Prangerhuset

Allerede i sit første leveår vinder NOVA5 konkurrencen 'Udfyldningsbyggeri i byfornyelsen' under Realdania-initiativet 'Byggeriets Innovation'. Vinderprojektet Prangerhuset, en nutidig infill i en klassisk københavnerkarré, har spatiøse semiprivate trapperum tilophold og nabokontakt. Installationsskakte direkte mod trapperummene giver store fordele både i anlægs- og driftsfasen, fordi fremføringerne kan ske uafhængigt af andre arbejder og færdiggøres i én arbejdsgang. Samtidig kan vedligehold, inspektion og indførelse af ny installationer, som fx forbrugsmålere, ske uden adgang til boligerne. Projektet står færdigt i 1998 og bliver præmieret af Københavns Kommunes Kulturfond. 

1994 Fra A5 til NOVA5

Ved en firmaspaltning i 1994 deler A5 sig i henholdvis "Nøhr og Sigsgaard arkitekter" og "NOVA5 arkitekter as". NOVA5 videreføres af duoen Anders Dragsheim og Jørgen Kreiner Møller.

1985 Betonelementprisen

Tegnestuen modtager i 1985 den prestigefyldte arkitekturpris Betonelementprisen for Sønderborg Amtsgymnasium, som er kendt for sin store glasoverdækkede gade.

1971 A5 Tegnestuen

Efter at have vundet arkitektkonkurrencen om en række undervisningsbyggerier i Kolding grundlægger fem arkitekter - Anders Dragheim, Flemming Nøhr, Niels Sigsgaard, Henrik Vogel og Robert Grünberger - Tegnestuen A5.