Øbro95

Projektet omfatter renovering herunder facade- og tag renovering med udskiftning af tag og etablering af solcelleanlæg på en bevaringsværdig byejendom på Østerbro i København.

Udover renovering af installationer, med bl.a. udskiftning af vandinstallationer og strømpeforing af indeliggende tagnedløb, har den interessante udfordring været at balancere fortid og fremtid, f.eks. med nutidige solcellepaneler på tagfladerne mod både gård og gade.

Type: Totalrådgivning, Almene boliger  / Bygherre: Boligselskabet AKB v. KAB  / Sted: Østerbro, København  / Ingeniør: Jørgen Nielsen - Rådgivende Ingeniører A/S  / Øvrige samarbejdspartnere: Orbicon - ingeniør vvs og el  / Størrelse: 95 boliger  / Anlægssum: 32 mio. kr  / Status: Afsluttet

Solcellerne

Forslag til solcellepanelernes placering er udarbejdet i tæt dialog med Københavns Kommunes Center for bygningsbevaring, som på grundlag af et detaljeret analyse- og tegnearbejde har givet den enestående tilladelse til at opsætte solcellepaneler på gadesiden. Det nye solcelleanlæg bidrager med energi til fællesfaciliteter og de enkelte lejemål,. Det betyder, at alle beboere, som vil opleve en mærkbar reduktion af eludgiften.

Efter snedkergennemgang af vinduer og de smukke originale kviste, er renoveringen udført med stor respekt for det eksisterende. En af NOVA5s kernekompetencer.