Kastrup Kirke

NOVA5 har udført et skitseforslag til renovering af kirketårnet på Kastrup Kirke i 2019 og har tilbage i 1990'erne opført en mellembygning, som skærmer for gårdområdet ud mod Kastruplundgade og er beregnet til gennemgang.

Kastrup Kirke ligger i Tårnby Kommune på Amager, som er et område, der er kendt for kraftigere vindforhold end i resten af Storkøbenhavn. Derfor på grund af kirkens beliggenhed kan der være tilfælde, hvor gadeforholdene kan udsættes for turbulens. Derfor har det også været vigtigt, at den nye konstruktion dimensioneres korrekt.

Type: Renovering af Kirke  / Bygherre: Kastrup Sogns Menighedsråd og Tårnby Kommune  / Sted: Kastruplundgade 5, 2770 Kastrup  / Ingeniør: Gade & Mortensen på Akustik, ABC ingeniører på Statiske beregninger  / Øvrige samarbejdspartnere: Høyrup & Clemmensen A/S på EL  / Status: Igangværende, Udført skitseforlag

Projektets omfang

Ved renoveringen skal den eksisterende konstruktion med rammer og lameller af imprægneret fyrretræ ned lukninger af hønsenet udskiftes med nye rammer, lameller pulverlakeret antrasitgrå og sort perforeret stålplade. Hertil er der konstateret mindre armeringsskader ved tidligere lejlighed, som skal rettes op på.

Der vil være fokus på akustik, som vil kunne beregne/medvirke til at opnå den klokkelydsregulering, som der ønskes. For at gengive klokkernes bevægelser i glamhullerne, monteres smalstrålede LED-projektører og reflektorer på klokkens bærebjælker i et samspil, som spejler klokkernes bevægelser.

Små renoveringer som nye tagrender og nedløbsrør udskiftes, og tårnet bliver "duesikrede".

Der vil pågå en del udviklingsarbejde i den endelige projektering i forbindelse med udformning af detaljer, mønster på perforerede rudeplader, profiler, samlinger, mv.