Glødelampen

Glødelampen i Herlev ligger på en tidligere industrigrund, som nu er omdannet til et levende boligområde. Nybyggeriet er vundet i totalentreprisekonkurrence med en ufravigelig targetpris på 10.000 kr. pr. m², som overraskende har haft en positiv indflydelse på både opgavetilgangen og det endelige byggeri. Ved at minimere adgangsarealet til ankomstareal på hver anden etage har vi skabt interessante boliger, der spænder over to plan. Byggeriet er udført i betonkonstruktion med præfabrikerede trækassetter beklædt med Cedertræ. Alle lejligheder har franske altaner og fleksible skodder. Der er etableret fælles træterrasser på etagerne, og attraktive fællesområder mellem blokkene med blandt andet faste sandkasser til de yngste beboere med indbygget overdækning.

Type: Arkitektrådgivning, almene boliger  / Bygherre: Herlev Boligselskab v/KAB  / Sted: Herlev  / Landskab: GBL Landskab  / Ingeniør: NIRAS  / Entreprenør: Totalentrepenør C.G.Jensen A/S  / Størrelse: 51 almennyttige boliger, 5556 m²  / Anlægssum: 53 mio.kr.  / Status: Afleveret i 2013

Gode, funktionelle boliger på maks. 115kvm

Den økonomiske begrænsning har haft indflydelse på tilgangen til opgaven og vinderprojektets udformning. En positiv konsekvens er minimerede adgangsarealer til fordel for gode boliger. Boligerne varierer fra 1.- 4. etage indrettet som såkaldte maisonetteboliger i halvandet plan, hvilket tillader et meget adgangsøkonomisk fordelingsområde, der servicerer tre etager på en gang. Boligerne varierer fra 61 - 102 m2 hvor en del af de større er i 2 etager.