Blå Rum

Blå rum skal understøtte mødet mellem eksisterende foreninger i området, samt nye brugere, ved at være et nyt aktivitetsskabende samlingssted, der aktiverer søen på en nye måde. Udover at tilbyde faciliteter for de fire eksisterende klubber i området, Kajakklub, Vinterbadere, Lystfiskere og Triathlonklub, skal Søens Hus også være et tilbud for andre foreninger og øvrige selvorganiserede brugere af Fuglsang Sø og dens grønne omgivelser. Med udgangspunkt i de eksisterende foreningers aktivitetsplaner, er det især i tidsrummet mellem kl.9-16 at der er mulighed for at tiltrække nye målgrupper og aktiviteter omkring søen. Der har i projektarbejdet især været særligt fokus på at få flere børn og unge ud i naturen. Derudover skal der sikres tilgængelighed for alle i det nye Søens hus. Øvrige brugere af huset kan for eksempel være løbere, badende, hundeluftere, børnefamilier og andre, som ønsker at opholde sig ved søen, samt børneinstitutioner, skoler og fritidsordninger mv. med mulighed for forskellige former for undervisning eller arrangementer.

Type: Søbad  / Bygherre: Herning Kommune  / Sted: 7429 Herning  / Landskab: NOVA5  / Ingeniør: NJ Copenhagen, ETOS Rådgivende Ingeniører  / Øvrige samarbejdspartnere: LOA og Realdania  / Størrelse: 500 m2 bygning, 1000 m2 øvrigt  / Anlægssum: 15 mio.  / Status: Udført

Realdania & LOA

Projektet er støttet af både Realdania og LOA, og ser hér i efteråret 2020 dagens lys. Lokale håndværkere skal udføre projektet, som skal stå klar til sommer 2021.

Læs mere om projektet hos Realdania: https://realdania.dk/nyheder/2...

Læs mere om projektet hos LOA: https://www.loa-fonden.dk/proj...