23. november 2023

GALGEBAKKEN - Danmarkshistoriens største boligrenovering runder endnu en milepæl.

I dag torsdag den 23. november 2023 bliver dagen, hvor første ud af fem etapeaflevering finder sted, og derfor er der god grund til den gode stemning på Galgebakken.


Livet er kommet tilbage i boligområdet
Første etape har består af 107 totalrenoveret boliger, 28 nyopførte boliger samt et helt nyt forsyningsprojekt med fjernvarme, vand, afløb og el og internet. Det var med stor spænding, da de første boliger skulle overdrages, men beboerne har taget godt imod dem - trods nogle børnesygdomme her i første etape. Derfor er det dejligt at se, at området nu igen summer af liv.

Inden renovering gik i gang, var det kun 1 ud af 6 boliger, som var beboet på grund af de store skimmelproblemer, hvilket gjorde, at hele boligområdet virkede mennesketomt og forladt.
I dag er billedet et helt andet. Beboerne i de afleveret boliger er nemlig allerede i fuld gang med at sætte deres eget præg på både haver og fællesområder i de forskellige stræder, som Galgebakken altid har været kendt for og en af de store charmer ved området, som indbyder til liv og fællesskaber beboerne imellem.

Det rigtige flow
Den første etape har, som i så mange andre projekter af denne størrelse, ikke været uden udfordringer. Det har været en stor opgave at få det rigtige flow op at køre, og da renoveringen er så kompleks, som den er, har der været ekstra mange arbejdsgange, som har skulle koordineres og strømlines. Men i de sidste 9 måneder har vi for alvor mærket, at Enemærke & Petersen har fundet rytmen. Det har betydet, at der bl.a. ikke har været nogen forsinkelser på hovedtidsplanen i over ½ år.

En af de primære årsager til, at byggesagen kører så godt, som den gør, er det gode tværfaglige samarbejde, som er på sagen mellem NOVA5, underrådgiver, BO-VEST, entreprenørerne og driftspersonalet – og ikke mindst beboerne, som til trods for den store indgriben, som sådan en renovering er i deres liv, har de udvist rigtig stor velvillighed, forståelse og fleksibilitet.

Beboerne
En medvirkende årsag til den store forståelse og fleksibilitet fra beboerne kan skyldes det store fokus på løbende kommunikation og information til beboer. Vi afholder kontinuerlige etapemøder forud for at beboerne skal genhuses og informationsmøder, hvor vi løbende skaber dialog med beboerne og fortæller om status for byggesagen og de ting, som rør sig ud fra beboernes synspunkt. Sideløbende med dette bliver renoveringshjemmesiden løbende opdateret med information, ajourførte oversigtskort ift. adgangsveje mv., virtuelle rundture i de forskellige boligtyper samt løbende nyheder og andet informationer.

Igangværende renoveringsarbejder
Det igangværende byggearbejde fylder 1/3 del af hele Galgebakkens område, hvor 200+ håndværker er fuld gang med fire tårnkrane, som bistår med elementmontagen. Hertil er der tæt trafik på byggepladsen, hvor dumper, gravemaskiner og mobile betonkanoner suser rundt på den indhegnet del af byggepladsen sammentid med, at der sker materialeleverancer dagligt.

Helt konkret er renoveringen struktureret, så hele bebyggelsen med knap 700 boliger er opdelt i 5 deletaper og hvor afleveringsarbejdet af boliger sker i rul af 8 boliger hver 14 dag. Det betyder, at mens vi afleverer etape 1, er vi i fuld gang i etape 2 og hele etape 3, hvor vi allerede afleverer af de næste 8 boliger i etape 2 på mandag.

Samarbejde og dialog
For en byggesag af denne størrelse er samarbejdet alfa og omega. Derfor er vi glade for, at alle parter tager aktiv del i projektsamarbejdet og gør en ekstra indsat for at løse alle de små og store udfordringer, som vi hver dag støder på. Til at løse konflikter og styrke det tværfaglige samarbejde har vi fra dag 1 haft Teamværk med ombord. De faciliterer faste workshops og månedlige samarbejds- og trivselsmålinger for rådgiver, entreprenører, bygherre og driftspersonale, hvilket uden tvivl har været med til at nedbryde mulige konflikter og skabet en større harmonisering af de mange forskellige aktører, som byggesagen omfatter.