Dalby Skole

Type: Folkeskole  / Bygherre: Kolding Kommune  / Sted: Dalby  / Ingeniør: OBH-Gruppen A/S  / Entreprenør: Jakobsen & Blindkilde A/S  / Anlægssum: 51 mio kr.  / Status: Forventet færdig i 2020

helhedsgreb

I vores opgavetilgang og forslag til Dalby Skole har vi haft fokus på Dalbys værdifulde natur og kvaliteterne i blandt andet Dalby Møllebæks dalstrøg. I en kommune, hvor friluftlivet vægtes højt, har vi i den overordnede disponering af grunden indtænkt både urbane rum med aktivitetszoner, bevægelsesstrøg til cykel- og gangtrafik samt områder med mere naturmæssigt præg.

epicenter

Centralrummet er udskolingens absolutte omdrejningspunkt, hvorfra alt udgår. Den store centraltrappe kan bruges både til samlinger, undervisning, foredrag - og over dagen til gruppearbejde
og hangout. Trinnene kan indrettes med flytbare blokke, så man selv kan skabe mere intime rum. Glasfacaden under musiklokalet skaber god kontakt med udearealerne, og har døre der
åbner op direkte til det fri. Det ernorme ovenlys giver kig til himlen.
Linoleumgulvets mønster er ikke tilfældigt, men en grov pixelering af et sattelitfoto af Dalby med skolen som en gul blok som matcher lockers og musikboksens akustikbeklædning.
Gulvets grønne nuancer knytter rummet sammen med landskabet udenfor, samtidig med at pixeleringen skalanebryder den store flade.

dalbyhus mellemtrin og udskoling

Den nye mellemtrin- og udskolingsbygning er ligesom Dalbyhus udført i klassiske gule teglsten. Husets klasse-, møde- og faglokaler er disponeret omkring et stort centralt fællesrum, som er huset epicenter. Faglokaler fremhæves i husets ydre med facader i en mere markant gul farve.
Grøn er den mest fremtrædende farve i naturen, og farven fremmer kærligheden til naturen. Ved at hæve musiklokalet, trækker vi naturen helt op til glasfacaden og videre ind i centralrummet med et ”tæppe” i varierende nuancer af grøn - fra frisk forårsgrøn til harmonisk olivengrøn.